Kinderen van 0 tot 18 jaar.

Het is belangrijk dat uw kind tijdig naar de tandarts gaat. Dit bevordert niet alleen een gezonde ontwikkeling van het gebit, maar het verkleint ook angst op latere leeftijd. Daarom raden wij aan om uw kindje vanaf het doorbreken van het eerste tandje mee te nemen op controle.

Dit hoeft voor niemand een financiële drempel te zijn: de basisverzekering vergoedt tandheelkundige kosten (met uitzondering van kronen, bruggen en een beugelbehandeling) voor alle kinderen en jongeren tot 18 jaar. U kan uw kind meenemen naar uw eigen halfjaarlijkse controle; zo raakt uw kind vertrouwd met de tandartspraktijk.

Bron: www.allesoverhetgebit.nl

Programma Gewoon gaaf

In de praktijk werken wij met het programma Gewoon Gaaf.

Gewoon Gaaf is een individuele cariëspreventiemethode op basis van risicoschatting voor kinderen van 0 tot 18 jaar en hun ouders.

Het Ivoren Kruis heeft hiervoor stappenplannen beschikbaar voor de leeftijdsgroepen 0-4 jaar, 4-12 jaar en 12-18 jaar. De stappenplannen dienen als praktische leidraad voor de implementatie van Gewoon Gaaf in de mondzorgpraktijk.

Het Ivoren Kruis wil bevorderen dat Gewoon Gaaf een geaccepteerde en geïmplementeerde cariëspreventiemethode wordt bij mondzorgpraktijken in Nederland en dat kinderen hun tanden en kiezen gewoon gaaf houden.

Bij het tabje “ informatiefolders” kunt u meer informatie vinden over het Gewoon Gaaf programma.